Premier League vs. Csallóközi Területi

A labdarúgás napjaink egyik legnépszerűbb sportja. A legtöbb esetben a rajongók a hatalmas gólok, az elképesztő cselek vagy a zseniális taktikai húzások miatt szerettek bele ebbe a sportágba. Ezért annyira népszerű a Premier League-nek elnevezett angol első osztály, amely hemzseg a sztároktól és a zseniális megmozdulásoktól. A meccsek rendezői minden egyes apró részletre odafigyelnek, ami miatt ez a bajnokság egy ponton túl nem tud igazán többet nyújtani egy néző számára a játékosok, edzők, bírók, pályagondozók és a biztonsági szervezet magas minőségű munkaelvégzésének bemutatásánál. Azonban ha valami másra vágysz, akkor azt pár szinttel lejjebb kell keresned. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 4 pontot, amiben összehasonlítjuk az angol Premier League-et az általunk jól ismert kerületi, illetve járási bajnokságokkal.

Amikor kinézünk egy átlagos falusi meccsre, mit várunk? Elsősorban természetesen kiváló játékot, mentálisan és fizikálisan felkészült játékosokat, akik alig várják, hogy pályára lépjenek (véletlenül sem másnaposan, vagy esti műszakból, fáradtan érkeznek meccsre, esetleg mindkettő), intelligens, hibákat elnéző, kulturált nézőket, fantasztikus minőségű pályákat, amiken öröm játszani és nem utolsósorban taktikailag hatalmas tudással rendelkező edzőket (akik véletlenül sem kérik játékosaiktól, hogy „b*szd előre oszt lesz valami”)

Játékosok

Kiváló a hozzáállásuk, olyan csodálatos, attraktív játékot játszanak, amelyre Pep Guardiola (Manchester City jelenlegi edzője) is büszke lenne. Az itteni játék inkább a technikára alapozik, nem pedig erőre, agresszivitásra.

Szurkolók és játékosok viszonya a bírókkal

A játékosok tehetsége mellett muszáj kiemelni a higgadtságukat is. Képesek gyorsan elengedni rossz bírói döntéseket, mindig tisztán, fairen játszani, és egész heti feszültségeiket nem itt engedik ki. Trágár beszólásokat csak nagyon ritkán hall az ember. A lelátón elhelyezkedő futballszakértők sokasága igyekszik tanácsokkal és konstruktív kritikával segíteni a játékosokat, illetve mindig tekintettel lenni arra, hogy a bíró is csak ember, és ő is hibázhat. Itt a játékosok és szurkolók viszonya a bírókkal, még a Premier League-hoz sem hasonlítható.

Pályák minősége

A szemet kápráztató játékot lehetővé teszik a pályagondnokok fáradhatatlan munkája és annak gyümölcse. A játékosoknak sokkal könnyebb így játszani, mivel előre gondolkodhatnak, és nem kell aggódniuk, hogy a következő passz vajon merre pattan a játéktéren, egyáltalán elgurul-e addig.

Atmoszféra 

Egyértelműen a foci semmit sem ér a szurkolók, és az általuk kiépített atmoszféra nélkül. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis a mérkőzésekre kilátogató ultrák fantasztikus hangulatot teremtenek.